Jag har...

... troligtvis funnit förklaringen till min totala armkollaps:
Medial epikondylit kallas det och är tydligen små bristningar i bindväven på armbågens insida, dvs i muskelfästet mellan underarm och biceps. När jag läste om detta så var symptomen så slående! Framför allt kraftförlusten i handen. Det stod även att tillståndet kan orsakas av enformiga rörelser, och drabbar oftast individens starkare arm.
Det fanns väldigt mycket bra och användbar information att läsa, om hur detta behandlas och egenvårdas. Skönt tycker jag!

Så nu lite rehab så kör vi sen!:)

//D


Den här...

... dagen blev absolut inte som jag tänkt mig tyvärr.
Det som är bra är att jag nu vet att jag kommer att få uppleva den här dagen, som jag tänkt mig, om 1-2 månader.
Skillnaden är att jag då genomför dagen med full kraft utan att riskera skador.

Tänkte inte skriva mer nu... Ses sen!

//D


Usch vad...

... jag tog slut idag. Eller inte jag utan min arm! Det va lite obehagligt att helt plötsligt förlora all kraft man har... Bara sådär! Nä, det va f*n inge kul alls! Dock va jag inte ensam. Vi va flera som inte kunde fortsätta att använda just armen i vissa övningar. Och åter igen: instruktörerna accepterade det. Dom tycke nog att vi va lite mesiga och klena men dom accepterade och hittade på nåt annat åt oss veklingar:-). Jag har funderat på varför det blev som det blev för mig och många andra kunde fortsätta men kommer inte fram till någon slutsats. Där emot har jag självklart mina teorier. En av dom är att jag igår borde struntat i gympasset efter gårdagens övningar i skolan. Jag borde ha sparat mig och kommer att tänka mig för i fortsättningen. Jag kunde tex endast kört kondition igår.
Det gjorde jag tex idag. Endast lite lugn cykling, i ett skönt tempo.
Ja.. Imorgon ska jag orka med det sista och med tanke på omständigheterna har jag nu förberett bra tycker jag. Jag kommer att fokusera och gå in för uppgiften med positiv inställning. Det skall räcka!

Med det tänkte jag avsluta för idag...

//D


Min arm...

... känns som spagetti! Typ överkokt spagetti! Och det vill man inte ha... Framför allt armbågen... Men det har varit kul.. Riktigt roligt och det roliga fortsätter några dagar till.

Trots en intensiv dag i skolan med viss träning åkte jag och körde ett ganska så hårt pass på gymet. Och det gick bra, mycket bättre än vad jag faktiskt förväntade mig. Idag testade jag en ny magövning. Den va grymt jobbig men jag fick grym kontakt med magmusklerna. Jag har några andra magövningar jag kommer att testa vidare i veckan.
Dessa övningar tänkte jag testa och skriva lite om i slutet av veckan. Jag kommer även länka till youtube-klipp så det blir överskådligt.

Hmm.... Svårt att inte återkomma till min ömmande arm. Men den har iallafall lite behandling nu så morgondagen ser ljus ut... Hoppas ja:)

Det får räcka för idag....

//D


Vaknade upp...

... imorse med en skön känsla! Veckan som gått har varit mycket rolig och givande, men tung och påfrestande, och jag e glad att jag nu kan vila och ägna mig åt annat.
Som sagt, det har varit riktigt bra och jag vill verkligen poängtera att våra instruktörer gjort ett mycket bra jobb.. Utan dessa två hade det inte varit samma sak... All kredd till er!!

Träningen kommer jag inte skriva så mycket om idag av den enkla anledning att det inte finns så mycket att skriva. Jag har tränat men då kroppen är så nedbruten efter veckan har det blivit väldigt lugn träning. Jag har inte orkat! Efter varje set har musklerna i princip krampat och då går det inte. Konditionsträningen har dock inte uteblivit.
Nu ska jag ta det lite lugnt.... Hoppar in och skriver sen!

//D


Idag har...

... det i alla fall börjat lite bättre på självskyddet. Men det e nog mycket tack vare att jag själv sa ifrån. Jag är faktiskt rädd för att skada mig, och skadar jag mig kommer jag inte kunna träna ordentligt och där vill jag faktiskt inte hamna. Det va inte jättelänge sedan jag skadade min högra axel vilket resulterade i att jag fick redusera min träning väldigt. Efter det följde min förkylning som även den gjorde att ej kunde träna med full kapacitet. Skulle jag skada mig nu så är vi där igen och där vill jag som sagt INTE hamna. För övrigt så går det bra....! jag kommer att åka och träna idag och fokus ligger på mage och rygg. Rygg är roligt att träna men magen... megen e ju bara jobbig, och svår. Den är svår att träna utan att ta hjälp av andra muskler, och då jag alltid tränar ensam så blir det knepigt. Oavsätt om det nu e svårt så kan jag i alla fall konstatera att jag gör något rätt för det syns;-) Nä nu e det dags och se om jag lyckas hålla mig ifrån skador eller inte. Förhoppningsvis! Hörs! //D

Vilken...

...dag det har varit. Jag är helt blå på båda armarna. Helt blå på armarna och mör i hela kroppen... Lite ont i huvudet också
Nej, jag har inte tränat idag. Det orkade jag inte.. Jag har haft självskydd idag!

Ja herregud! Jag har gått självskyddskurser många gånger, men jämfört med denna så va de tidigare kurserna... Ja... inga självskyddskurser. Idag har varit en rolig och jobbig dag och jag kommer säkert att somna som ett barn. Tyvärr blev det ingen träning idag. Jag orkade helt enkelt inte, rent fysiskt. Dock har jag planerat att träna imorgon trots att självskyddet är både imorgon och på fredag. Vi får väl se. Skulle det vara så att gymet uteblir nån mer gång denna vecka så gör det inget. Under kursen ser jag det som ett extrapass att åka till gymmet... Aja, vi får se.
Känner mig trött nu och ska väl försöka somna.
Det går nog fort!

//D


Inte haft...

... tid att skriva på ett par dagar. Kommer ett längre inlägg ikväll. :)

//D


Tipsar om...

en grym träningslåt!




Funkar för mig i alla fall!!

 //D

Läste ett...

mycket bra litet inlägg idag gällande högintensiv kontra lågintensiv träning:

"Lågintensiv träning rekommenderas ofta framför högintensiv träning när det gäller fettförbränning. Påståendet är rätt men speglar inte riktigt det fördelaktiga i högintensiv träning jämfört med lågintensiv träning.

Lågintensiv träning brukar beskrivas som 60 % av din puls totala maxkapacitet medan högintensiv träning sträcker sig mot 80 %. Maxkapaciteten varierar beroende på ålder. En jämförelse kan vara att gång mot att intervallträning, lågintensiv och högintensiv träning.

För den som är av det bekvämare slaget så känns ofta lågintensiv träning mer lätthanterligt och en snabbare väg till viktminskning. Artiklar om dess positiva effekter gör det inte heller sämre. Genom lågintensiv träning är det också mindre risk för skador vilket är positivt för mer otränade personer.

Vid lågintensiv träning är din totala förbränning från fett cirka 50 % medan högintensiv träning hämtar 40 % av den totala energin från fettet. Det är tydligt att lågintensiv träning förbränner mest fett.

Om du cyklar 40 minuter i lugn takt (lågintensiv träning) så förbränner du totalt cirka 200 kalorier. 100 kalorier är från fett och 100 från kolhydrater och protein.

Tränar du istället högintensiv intervallträning i 20 minuter är din totala förbränning cirka 320 kalorier. En snabb uträkning visar att det är cirka 130 kalorier från fett. Du har alltså förbränt 30 fler kalorier på hälften av tiden du gjorde vid lågintensiv träning.

Anledningen är att din totala förbränning ökar vid högintensiv träning och du förbränner på det sättet också mer kalorier från fettet. Det är fettet, som är den ”långlagrade” energin som ska förbrännas framför kolhydrater som ger snabb energi.
En annan fördel med högintensiv träning framför lågintensiv träning är att du din förbränning håller i sig flera timmar efter du utförde ditt träningspass. Därför har du en ökad förbränning långt efter att du slutat träna."

Kör hårt!! :)


//D


Idag...

... åkte jag och tränande tidigare än vanligt. Jag förstår inte varför det inte funkar lika bra... Funkar gör det säkert men min motivation när jag väl kommer till gymet och börjar träna är inte den samma som när jag e där min vanliga tid. Vad kan det ha med att göra? Kan det ha med kosten att göra? Jag menar, åker jag senare har jag fått i mig mer under dagen och det kanske är det som krävs för att jag ska orka... Kan det ha med sömnen eller rättare sagt med att jag varit vaken för kort tid? Hmm... Blir inte riktigt klok på detta.... Eller så e det helt enkelt en vanesak eller en kombination av massa faktorer. Imorgon kommer jag i alla fall iväg i "bra" träningstid.
Nu blir det en gooood sallad och en film!;)

//D


Vad är...

... det med folk? Har folk inget bättre för sig än att lägga sig i och spela så jä*la medmänskliga. Usch är ett ord som beskriver min känsla kring detta på bästa sätt. //D

Fantastisk...

...träning igår! Idag kommer jag också iväg i tid. Skönt att veta att jag kommer hem i tid idag igen. Idag lägger jag fokus på armar... blir nog lite mage också... I och för sig blir det väl alltid det;-). Konditionsträningen är också ett måste som är relativt nytt för mig. Med nytt menar jag att jag sedan ca 6 månader har det som standard varje pass. Det var inte lätt att börja... eller jo det va det... men efter några korta konditionspass då jag i princip inte orkade nåt, ville jag bara lägga av. Men nu kan jag hålla på länge....! mycket länge utan att bli trött alls. Tyvärr finns inte den tiden riktigt. Nu några timmar föreläsning kvar. //D

Som jag...

...skrev i tidigare inlägg så började inte denna dag så jättebra. Det som är roligt är att den har utvecklats till det bättre. Jag känner mig grymt motiverad till att åka och träna ikväll! Ibland känns det tungt att åka till gymmet och ibland lättare. Idag e en sån där bra dag! Det ska bli riktigt skönt! Planen inför dagens pass är fokus på rygg och mage. Det e alltid kul att köra dessa stora muskelgrupper då det finns en uppsjö av övningar och man tröttnar sällan under passets gång. Känner även att min förkylning blir bättre och bättre. Det kände jag under gårdagens pass också. Hade väl dock lite högre puls men det gick bra ändå. Så efter skolan idag bär det iväg.... Och det är också skönt, att jag kan träna direkt efter skolan. Annars brukar jag komma iväg till gymmet vid 18-tiden och det blir ju så sent. Innan man är helt klar på gymmet e det dax att sova, och att träna så 6 dagar i veckan blir både mentalt och fysiskt krävande i längden. Jag ska även få upp lite träningsbilder snart hoppas jag. Kan väl erkänna att det inte varit prio 1 direkt. Tror jag nöjer mig med det så länge så hörs vi! //D

Jävla skit!

Den här dan började sådär vill jag påstå! Gick upp för sent! Stressade.... Glömde allt kosttillskott hemma! Lektion nu.. Hej! //D

Hur ska...

... det här gå? 21 minuten och det ser väl inte jättebra ut för vårt kära landslag... Och just när jag skrev det: 1-0 England...
Aja... Lååång tid kvar!
För övrigt gick det bra på gymmet idag. Det ända jag saknar nu är ordentlig pump. Får väl se om det kommer så småningom...
Nä... Kan inte fortsätta skriva nu.. Måste hänga med i fotbollen.

Natt natt!

//D


Idag...

... känns det som att jag kommer att kunna träna! Kroppen känns bra. Kanske inte 100%, men den känns bra! Så ikväll blir det av. Det känns som att jag vilat tillräckligt nu. Några delmål är uppnådda, och andra skall uppnås. Det känns väldigt kul att jag faktiskt kommit dit jag velat varje gång jag satt upp ett mål. Får se hur det går vidare nu. Jag ligger nu på ca 10% i fett och skall försöka hålla det så ett tag nu tills det att jag väljer att minska den ytterligare. Till våren skall jag försöka komma ner på 6-7%. Tills dess gäller det att träna hårt och öka sakta i muskler. Nä... nu e det lektion igen! //D

Sitter och funderar...

... på om jag ska träna ikväll eller inte. Det skulle vara skönt att få svettas lite,
samtidigt som jag känner mig ganska så trött både kroppsligt och mentalt. Denna lilla förkylning jag drabbades av har satt sina spår tror jag. Nä! Tror jag struntar i det idag. Kommer att känna mig mer motiverad att träna imorgon då... Japp! Så får det bli gott folk!
För övrigt så har dagen bjudit på.. tjaa... ungefär 8 timmar föreläsning... Men det ska väl vara så att gå i skolan antar jag... Men nu e det inte långt kvar tills jag får ut å jobba lite å det känns mycket bra...!

//D


Hmm... Måndagar...

... är sega! Framför allt den här tiden på dygnet! Ungefär 1 h efter lunch... Då håller man ju verkligen på att säcka ihop. Och lite så känner jag nu...
Hinner inte skriva så mycket nu... Måste fylla på kaffekoppen innan nästa lektion.

//D


Äntligen!!

Japp!! Idag åkte jag till gymmet...! Var lite osäker och tänkte: ska det funka idag? Orkar jag?
Och det gjorde jag! Va skönt det va att vara igång igen... För visso tog jag det mycket lugnare än vanligt men jag kände ändå att jag var på banan igen och att jag nu bara kommer att kunna öka takten för varje pass. Mycket skönt! Så morgondagens pass är inplanerat utan några som helst frågetecken..
Ikväll ska jag ut och vara lite onyttig. Men det gör inte så mycket då jag faktiskt inte ägnar mig åt onyttigheter så ofta längre. Hur som helst ska det bli skoj.

Nu blir det att lata sig lite i soffan framför en film:).....

//D


Fan... Det här....

... är inge bra! Det va ingen ide att träna idag heller.... Jag kände redan i morse att det kommer att bli svårt att motivera ett pass med denna förkylning. Jag proppar i mig den där röda solhatten!! Funkar det? Ingen aning! Jag vet ju inte hur jag skulle må om jag inte käkat den.... Ja... Känns inge bra iallafall... Men men.... Vi får väl se hur jag mår imorgon... Imorgon tror jag det blir av.

Nu e jag hungrig!

Bye bye...

//D


Idag kändes...

... det mycket bättre. Det onda i halsen hade gått över och så. Jag satte kurs mot gymmet. Aaa visst! Verkligen jättebra! Nä... Det va ju bara att lämna nästan med en gång. Jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon. Ja, jag tänker iallafall göra ett tappert försök.
Det känns så jäkla bittert att inte kunna träna. Eller kunna träna... Träna kan jag men jag e ju lite orolig att det blir värre och att jag då inte kommer att kunna träna en mycket längre tid. Och det vore katastrof! Träningen har blivit en del i vardagen och det är faktiskt inte förens jag fått träna i slutet av dan jag känner att dagen är komplett. Som sagt.. Jag tar mig dit i morgon och känner efter.
Imorgon tänkte jag även hälsa på "tjockisen". Jag pratade med honom idag och det vore kul att ses. Det va ett tag sen vi kastade skit på varandra öga mot öga så det ser jag fram emot.
Med dom orden får detta inlägg sitt slut...

Go natt!

//D


Det e absolut...

... inte roligt att vara förkyld!! Man kan inte träna, känner sig hängig och trött! Fy! När jag var på väg hem ifrån skolan idag stannade jag till vid ett apotek och köpte Enchinagard, pressad saft ifrån blomman röd solhatt... Det va inte gott! Men jag hoppas att det hjälper för jag vill ju bli frisk! Och helst nu direkt faktiskt... Får väl se om jag mår bättre imorgon så jag kan träna lite försiktigt... Aja, det visar sig!

//D


Idag....

... orkar jag inte skriva så mycket. Bara elände... Trött och ont i halsen...! Fy...


Gonatt!

//D


Vilken skön....

... dag det har varit idag. En slapp dag full av träning!! Det kändes riktigt bra att träna idag! Ni vet.. Ibland har man dagar på gymet då det känns jobbigt och tråkigt. Det e inte ofta men ibland kommer dom träningspassen som bara känns jobbiga. Dock så får man ta sig i kragen och köra i alla fall... Men idag! Idag skulle jag kunna fortsätta och fortsätta och det kändes riktigt riktigt bra! Det kändes så bra idag att jag även stack ut och sprang nu på eftermiddagen. Tyvärr kändes väl inte lika att springa... Det e ju så tråkigt!! Men nu e det gjort:)!
Och nu hör jag hur min soffa ropar på mig så.... Måste dra!!

Bye bye!

//D


Alla helgons dag....

... är för mig en sån där lite bitterljuv dag. En sån dag som man kanske funderar lite extra på dom som inte finns med oss längre.
Det finns en person som jag ofta tänker på och längtar efter. En person som jag inte firar jul med längre, träffar eller bara snackar skit med. Ofta när jag tänker dessa tankar kan jag snabbt bli nedstämd och ledsen och det största skälet till det är att han aldrig fick uppleva hur det är att vara farfar... Men det finns som tur är mycket minnen som jag bär med mig för alltid!!

//D


Skönt att.......

... denna vecka är över nu. Pust!!! Ska jag vara ärlig så upplever jag att dom senaste veckorna faktiskt tärt på mig rätt mycket och jag känner mig ganska så utmattat. Att helgen nu är här känns riktigt bra!
Annars så har faktiskt dagen varit riktigt tillfredsställande:). En kort dag i skolan och ett riktigt hårt och svettigt träningspass på gymmet. Perfekt!
Med dom orden önskas en trevlig helg till alla......

Ses imorn!!

//D


Vi provar väl....

... att skriva lite här då. Tanken är att jag ska få skriva av mig lite här då och då. Det e något jag funderat på ganska länge men det har liksom aldrig blivit något av det. Men nu så... Nu kör vi! Idag kanske inte var den absolut bästa dagen att börja skriva. Tröttheten och känslan av utmattning biter mig i nacken. Den som är så ljuvligt just nu är tanken på att det snart är helg, en helg jag ska ta vara på och verkligen förvalta på bästa möjliga sätt....
Tills nästa gång..... Go natt....
// D
Ps. På lördag e det din dag farsan:)! Ses då!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0